Pieken met Kunstlicht

lichtevenement op de Heuvel

Licht, kunst, kerst en markt

De Heuvel, zaterdag 12 december, Oosterhout, een middelgrote plaats met regiofunctie, in het centrum één van de mooiste historische pleinen van Brabant, karakteristieke, kenmerkende gebouwen, organisch opgenomen in de omgeving, gemeentelijke en rijksmonumenten bepalen de architectuur. De Heuvel op 12 december, als ontmoetingsruimte, als een filmzaal, als kunstplein, maar ook dat van ondernemers en ambachten, omlijst door gezellige terrassen. Op verschillende plaatsen op het plein plekken om de tijd door te brengen, om te kijken, te luisteren, te drinken of te eten. Een ganzenparade loopt vanaf 13.00 uur iedere uur een ronde over De Heuvel. Verschillende kleine en grote muzikanten brengen sfeervol repertoire en vullen de Heuvel met bijzondere klanken. Even opzij voor de arrenslee, die vanaf 16.30 uur wil vertrekken. Veel met name jonge belangstellenden willen een rit op de bok van de arrenslee, langs de Heuvel, het Park en weer terug. Is dit echt de Heuvel? Een tapijt van licht verbindt de gebouwen, verbindt de tenten, verbindt de vele activiteiten op deze dag. De Heuvel is vandaag het hart van Oosterhout, waar iedereen wil zijn. De Heuvel op zijn mooist, zonder auto’s, eigendom van de mensen die daar zijn.
Tientallen mensen lopen kriskras door elkaar, doen een wens bij Sterre de wens elf, jong en oud, dik aangekleed, maar wel losjes, verwarmen zich bij vuurkorven. In de sfeervolle kleurige tenten, verspreid over de Heuvel, is het een drukte van belang, de geur van glühwein, chocolademelk en poffertjes, vermengt zich met de geur van kerstbomen. Een levende kerststal op De Heuvel is de plaats waar wandelaars vanuit het Milieu Educatief Centrum aankomen. Een smid en een palingroker zorgen voor een authentieke sfeer.
Het begint om 13.00 uur die zaterdag. De Heuvel is gevuld met vele tentjes met diverse activiteiten. Laat u verrassen!
Om 16.00 uur vult De Heuvel zich met honderden Kerstmannen en –vrouwen. Startpunt voor de Santa Run, daarna dwars door het centrum van Oosterhout. De Rotary Oosterhout Regio wil met de Santa Run mensen bij elkaar brengen, ze het wij-gevoel geven. De opbrengst voor goede doelen. Goede doelen zijn er ook te vinden in de Sint Jan. Van 10.00 tot 16.00 uur is daar een kerstmarkt uitsluitend voor het goede doel. De winkels in de stad zijn deze zaterdag langer open…
Pieken met Kunstlicht sluit prachtig aan, vervolgt de dag met het sfeervolle programma.

Een uniek project, een prachtig programma, veel kijk en luisterplezier, de rol van het licht, de horeca, die uitpakt op het plein, voor iedereen toegankelijk en bereikbaar, van 13.00 tot 21.00 uur. De Heuvelgebruikers organiseren dit evenement op de Heuvel, om jaarlijks terug te laten keren, voor Oosterhout, voor de regio. Pieken met Kunstlicht!
Spannend…….

 

Deel deze pagina via social media