Atelier Specials 2019

5 weken speciaal aanbod Beeldende Kunst en Fotografie vanaf 12 maart 2019.
Materialen zijn ter plaatse tijdens de lessen bij h19 te koop

 Laat je verrassen!!

blad hortus webKijken met aandacht

Tekenen naar de waarneming

Aandachtig kijken is de start van het in beeld brengen van de dingen om je heen. Kijken naar mensen, kijken naar dingen zoals een blad of een bloem, kijken naar verhoudingen, naar schaduw en licht, naar structuren,
kijken naar schoonheid.
Door goed te kijken zie je meer!
In deze korte cursus van 5 lessen werken we met verschillende tekenmaterialen zoals houtskool, grafietstift en krijt.
We gaan oefenen in kijken en je leert hoe je dit kunt vertalen op papier. We werken naar de waarneming aan de hand van stillevens, foto’s en de natuur. Iedere les staat iets anders centraal. Regelmatig kijken we naar werk van kunstenaars en je krijgt verschillende kijkoefeningen en basistechnieken aangereikt. Ervaring op teken- en schildergebied is niet nodig.
Dinsdag 9.15 – 11.45 uur
Data 12,19,26 maart; 2, 9 april
Docent Godelieve Döll
Prijs € 99,- volwassenen, excl.materiaal        Ik schrijf hier in

schaduw kleinSchaduw

Tekenen en schilderen

Licht en lichtval spelen in de schilderkunst een grote rol. De
schaduwen die erdoor gevormd worden zijn van eenzelfde invloed op de compositie, sfeer en karakter van het schilderij. Het is heel leerzaam juist de schaduwen eens extra aandacht te geven in deze korte cursus.
We starten in de eerste bijeenkomst met het schilderen naar een stilleven. Het is fascinerend te ontdekken hoe anders je gaat kijken met schaduw als uitgangspunt. Na deze eerste bijeenkomst kan ieder een schilderij maken met eigen gekozen beeldmateriaal of een stilleven waarin schaduw de opmerkelijke rol speelt.
Gebruik het schilder- of tekenmateriaal wat je gewend bent. Er is beeldmateriaal aanwezig. Ook bespreken we wekelijks een schilderij en de betekenis van het licht en de schaduwen welke erin voorkomen.
Woensdag 9.15-11.45 uur of           Woensdag 19.30-21.30 uur
Data 13, 20, 27 maart; 3, 10 april    Data 8,15,22,29 mei; 5 juni
Prijs € 99,- voor volwassenen           Prijs € 79,- volwassenen
Docent John van Gils                         prijzen excl. materiaal        Ik schrijf hier in

Atelierspecial Glazuurtechnieken kleinGlazuurtechnieken

Experimenteren en toepassen van glazuren op je keramiek.

Glazuur maakt je keramiekwerk af. Is het niet vanuit functioneel dan wel vanuit artistiek oogpunt. Het zet je ontwerp kracht bij. Glazuren is een spannende fase met verbazingwekkend veel mogelijkheden. Het is een onzeker onderdeel met de grootste invloed op je eindresultaat.
Glazuren is een vak apart. Experimenteren, nauwkeurigheid en veiligheid zijn hierin onmisbaar. Elk glazuur heeft zijn eigen karakter. Dit leer je kennen door verschillende glazuurproeven. Hierin zijn de techniek van aanbrengen en stoken ook van invloed. We gaan dieper in op de samenstelling van een glazuurrecept, het aanmaken van een glazuur, glazuurproeven, het aanbrengen van glazuur en verschillende stooktechnieken, met experimenteren en veiligheid in de hoofdrol.
Zaterdag 10.00 – 12.00 uur
Data 23, 30 maart; 6, 13, 20 april
Docent Guusje Beeftink
Prijs € 125,- volwassenen, prijs incl.basismateriaal, exclusief klei en speciale glazuren
ik schrijf hier in 

Engeland-2017-kl-LR-77Citylife

Straatfotografie

Straatfotografie is iets van alle tijden en er zijn veel beroemde fotografen groot mee geworden. Het zien van mensen, het kijken en bekeken worden. Het vastleggen van wat een mens zo typerend maakt of juist opvallend. Straatfotografie kan grappig zijn, herkenning oproepen of juist verwondering.
In deze korte cursus gaan wij samen met jou aan de slag om het onderste uit de kan te halen wat betreft fotograferen op straat.
In deze cursus krijg je les van twee docenten die beide hun eigen kijk met jou delen over straatfotografie. In het eerste blok krijg je les van fotografiedocent en theoreticus Bart Blewanus. Hij leert je alles over het vastleggen van het juiste moment. In het tweede blok gaan we aan de slag met het maken van straatportretten en vertelt fotografiedocent en portretfotograaf Marieke Plasier je hier alles over.
Elk blok wordt eerst voorzien van een theorieavond bij h19, vervolgens gaan we het geleerde in de praktijk brengen in twee totaal verschillende steden op een zaterdag overdag.
Blok 1
Woensdag 10 april van 19.30 – 21.30 uur
Zaterdag 13 april van 11.00-15.00 uur
Blok 2
Donderdag 18 april van 19.30-21.30 uur
Zaterdag 20 april van 11.00-15.00 uur
Docenten Marieke Plasier en Bart Blewanus
Cursusprijs € 149,- jongeren, € 179,- volwassenen, excl. reiskosten en lunch.
Ik schrijf hier in 

 

Deel deze pagina via social media