Jeugd & Jongeren & Volwassenen Theater

Theater, spel en beweging om te ontdekken en te laten zien
35 weken theaterplezier voor beginners en gevorderden
Theater laat je ontdekken welke rol bij jou past en welk effect jij teweeg brengt

voor MusicalTheater 1 voor kids van 4 t/m 6 jaar kijk hier

Theater Kidz 2 de cursus voor nieuwe kinderen die van theater houden 

Houd je van theater, speel je het liefst een toneelstuk na, thuis in de woonkamer? En vind je het leuk om hier een heel jaar les in te krijgen? Schrijf je dan in bij Theaterkidz 2. In deze cursus ga je aan de slag met ‘afspreek’spelen, personages, beweging, tableaus en nog veel meer. Vanuit een speelse manier leren we om samen op het toneel te staan en ook scenes te presenteren aan elkaar. Tijdens de cursus zijn er ook open lessen waarbij ouders een kijkje kunnen nemen en hebben we 2 vriendjes & vriendinnetjes lessen. De cursus wordt afgesloten met een mooie presentatie voor publiek en natuurlijk gaan we ook een keer met z’n allen naar het theater (zit niet in de prijs inbegrepen).

Theater Kidz 3 de cursus voor meer ervaren kinderen 

Wil je graag een jaar lang theaterles, samen met leeftijdsgenootjes allerlei aspecten van het toneelspelen onder de knie krijgen? Scenes maken en aan elkaar presenteren? Schrijf je dan in voor Theaterkidz 3.  In deze cursus ga je in op de basisvaardigheden van toneelspelen en theater. Zo besteden we veel aandacht aan; emoties, tableaus, werken met maskers, werken met dialogen, scenes met muziek en nog veel meer. Daarnaast leer je ook samen te werken en voor de groep te staan.  Er zijn er een aantal open lessen gedurende de cursus, waarin de cursisten laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Daarnaast zijn er 2  vriendjes en vriendinnetjes lessen, waarbij je beste vriend(in) ook  mee mag doen. En we sluiten het jaar natuurlijk af met een mooie eindpresentatie voor publiek. Ergens gedurende het seizoen gaan we ook met elkaar naar een voorstelling kijken (zit niet in de prijs inbegrepen). 

Start6  september 2021   prijs
7 t/m 10 jaar Theater Kidz 2 35 weken € 236,-
  maandag 16.00 – 17.00 uur    
8 t/m 11 jaar Theater Kidz 3 35 weken € 236,-
  maandag 17.00 – 18.00 uur    
Docent Sharon Joosen    

ik schrijf hier in

theaterdagen 2014 kleinPODIUMTALENT

 

Geef je talent een podium
35 weken keihard werken aan talentontwikkeling
Laat het beste van jezelf zien: optreden geeft zelfvertrouwen

On Stage 1 podiumgroep voor kinderen met meer ervaring en startende jongeren

On Stage is voor jongeren die graag een jaar lang intensief bezig willen zijn met theater. Naast de basisvaardigheden, gaan zij ook de verdieping in tijdens de theaterlessen. Er wordt gewerkt in verschillende blokken aan onder andere: improvisatie theater, bewegingstheater, mime, personage opbouw, schrijven en spelen van dialogen en monologen. De laatste les voor de kerstvakantie is een open les, waar ouders/ vrienden en vriendinnen mogen kijken (en meedoen). Daarnaast bezoeken de cursisten samen een voorstelling (niet in de prijs inbegrepen) en wordt de cursus aan het eind van het jaar afgesloten met een mooie presentatie voor publiek. 

Start 6 september 2021, 35 weken
Leeftijd 10 t/m 14 jaar
Dag en tijd maandag 18.30 – 20.00 uur
Cursusprijs  € 282,-
Docent Sharon Joosen

ik schrijf hier in

On Stage 2 podiumgroep voor jongeren en volwassenen die leergierig zijn en uitgedaagd willen worden.

Wij gaan ons verdiepen in het acteren. We gebruiken de basis uit andere cursussen om voort te borduren op de ontwikkeling van jou als speler. Het gaat niet meer om ‘doen alsof’ maar om het écht zijn. Emoties speel je niet, maar die moet je voelen. Dit is onder andere de basis van elementair spel. Een trainingsvorm waarbij we met speloefeningen de spelers leren een personage fysiek en emotioneel uit te beelden. Elementair spel houdt onder andere in: opkomen in een scène, incasseren/reageren, opbouwen van emotie, omgaan met objecten,  kijkrichting, samenspel, spelen vanuit impuls en ruimtegebruik. Deze vaardigheden leer je toepassen in korte improvisatie opdrachten en tekst scènes. Ook is er in deze 35 weken cursus ruimte voor ontwikkeling van stemgebruik, houding en timing. Vanzelfsprekend presenteren wij minimaal 1x per jaar onze acteer-skills aan een publiek.
Deze cursus staat open voor volwassen beginners, jongeren en iedereen die het acteren weer eens wil oppikken. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben, maar de cursus is ook uitdagend genoeg voor degenen die al eerder een cursus volgden of ervaring met spelen hebben.

Start 6 september 2021 35 weken
Leeftijd 14 +  
Dag en tijd maandag 20.15 – 21.45 uur  
Cursusprijs € 282,- € 341,- voor volwassenen
Docent Sharon Joosen  

ik schrijf hier in

Deel deze pagina via social media