De rattenvanger van Oosterhout

Dit najaar trekt in Oosterhout een rattenvanger door de straten. In een vrolijke stoet met muziek, dans en theater vragen wij aandacht voor zwerfafval en de ratten die daarop afkomen. We doen dit op verzoek van bewoners van een aantal wijken in Oosterhout die de overlast meer dan beu zijn.  

We doen dat niet alleen 
Samen met Ut Kaaiendonks Kepelleke D’ Askruizen en leerlingen en docenten van h19 lopen we vijf keer een optocht door verschillende wijken. De gemeente, zappers, Theek5, Surplus, Thuisvester, werkgroep Duurzaamheid, buurtorganisaties en een aantal scholen leveren allemaal hun eigen unieke bijdrage aan deze actie. En we kunnen ook jouw hulp goed gebruiken!  

Kom muziek maken!  
We zoeken enthousiaste Oosterhoutse muzikanten die mee willen lopen in deze ratparade. Ben jij hout- of koperblazer? Trommel je een aardig deuntje weg? Dan zoeken wij jou!  
Ben je geen muzikant, maar draag je deze actie wel een warm hart toe? Loop dan gezellig met ons mee! 

Voorbereiding 
Speciaal voor deze actie is muziek geschreven die je thuis of met je muziekgezelschap kunt instuderen. We organiseren twee gezamenlijke repetities: op 6 september om 20.30 uur voor de muzikanten en een generale repetitie, voorafgaand aan de eerste optocht, op 18 september om 12.00 uur met het hele gezelschap. 

De optochten 

Wijk  Datum  Tijd  Vertrekpunt 
Oosterheide  18 september  13.00 – 15.00 uur  Sint-Oelbertgymnasium
Oosterheide  25 september  13.00 – 15.00 uur  Kindcentrum De Ontdekking
Noord  2 oktober  13.00 – 15.00 uur  Wijkcentrum Arkendonk 
Slotjes-Midden  9 oktober  13.00 – 15.00 uur  Wijkcentrum Slotjes 
Slotjes-Oost  16 oktober  13.00 – 15.00 uur  Inloophuis de Vinder 

Informatie en aanmelden 
Wil je je aanmelden voor één of meerdere dagen, individueel, met je (dweil)band of met je hele harmonie? Stuur ons dan een mail: berichtons@h19.nl. Heb je vragen, dan horen we die graag. 

Deel deze pagina via social media