PATERS|ERF|GOED

uitnodiging-achterkant-webDat diversiteit inspiratie genereert, is niks nieuws. Gezien de verschillen in mensen, culturen, buren en architectuur, werd het idee geboren om eens dieper in te zoomen op de verschillen, deze aan het licht te brengen en in beeld om te zetten. De verhalen te vertellen aan de buren en de schatten te bewaren voor de volgende generaties bewoners. Om te zorgen dat zij het ‘goed’ erven. Om bewoners met elkaar te laten kennismaken en hun verhalen te vangen in beelden, hun talenten te ontdekken en daarmee de wijk Oosterheide verder in te kleuren, te ontwikkelen en betrokkenheid te vergroten.  Samen kunnen we meer! Er ligt een schat uit het verleden, verborgen naast de flats van het nu. Een theater met cultuurhistorische waarde, die verwijst naar de vroegere activiteiten van het gebied. De naam van de straat Paterserf, die de suggestie wekt van dat wat er ooit was, maar nu allang verdwenen is. Maar is er verdwenen? Kent iedereen het verhaal? En hoe contrasteren de huidige activiteiten op het gebied met die van de vroegere paters? Een zoektocht naar verschillen en overeenkomsten, tussen mensen, activiteiten en mogelijkheden. Naar dat wat ons onderscheid, maar juist ook verbind. Verschillen zijn er in overvloed, maar wat zijn eigenlijk onze overeenkomsten? Waar vinden we die en waar vinden we die bij de ander? Is dat een uitgangspunt tot verbroedering, acceptatie en respect? De individuele neiging van de maatschappij ombuigen naar een realiteit met meer menselijkheid en verantwoordelijkheid. Voor een beter leven, mét elkaar.

Door het inzetten van kunst willen we proberen antwoorden te vinden op deze vragen. Kunst vraagt om interactie, om emotie en kan zowel individueel als samen worden gemaakt. Het is een manier om elkaar te leren kennen, om van elkaar te leren en om verhalen door te geven.

Onder begeleiding van professionals gaan we aan de slag met het vormgeven van een totaalproductie. Het verhaal van de wijk omzetten in een sprookje van het Paterserf, multidisciplinair en multicultureel. Met respect voor het verleden, de waarheid van het heden en met het oog op de toekomst.

Hoe dat er precies uit gaat zien? Dat bepalen de deelnemers. De activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden, met speciale aandacht voor de kwetsbare groepen.

Binnenkort meer…….

Deel deze pagina via social media