Shelter

Wat betekent schuilen voor jou?

Over deze vraag hebben een tiental studenten van de Hogeschool voor de Kunsten uit Tilburg zich gebogen. Het thema Shelter, de locatie de Sint Jansbasiliek en de samenwerking van de verschillende organisaties maakten het onderzoek en de uitwerking uitdagend. Het gehele proces staat onder begeleiding van een cultuurcoach van h19, Stichting Dansnest, Stichting Ludens, docenten van Fontys de Hogeschool voor de kunsten en een beeldend vormgever.

Model dicht Model transparantHun persoonlijke onderzoek leverde een aantal #’s: thema’s op die zij, alleen of in een groepje, hebben verwerkt tot beeldend werk.

Dit resulteerde in installaties die een plek in de Sint Jansbasiliek hebben gekregen: dit is het vertrekpunt geweest voor Dansnest om er een belevingsroute bij te maken. Dansleerlingen van h19 zijn al volop aan het repeteren voor de dans die zij voor hun rekening nemen. Stichting Ludens bedacht er een muzikaal concept bij, dat met meerdere instrumenten vanuit diverse plekken in de Basiliek ten gehore zal worden gebracht. Ook jonge pianisten worden meegenomen in dit muzikale traject.

Dit evenement zal op 9, 10 en 11 maart 2018 in de Sint Jansbasiliek te zien zijn.

Meer informatie, ook over het educatieve project en de samenwerking met andere partijen zoals Theek 5 en de Catharina parochie, is te vinden op www.h19.nl.

Shelter, een thema waar vele kanten en gezichten aan zitten.
Ben je benieuwd, of voel je je met dit thema zo verwant dat je mee zou willen doen.
Laat van je horen en kom in ieder geval!

Shelter.. Het kan een plek zijn waar je naartoe kunt gaan. 

Een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek, waar  je kunt praten of zwijgen, huilen of lachen. Waar je mag zijn wie je bent. En door activiteiten te organiseren waaraan je kunt deelnemen of waar je naartoe kunt komen.
Het Inloophuis Poppy’s biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Hier kun je ook even níet met ‘ziek zijn’ bezig zijn. 
Bijna alles kan, niets moet.

PastedGraphic-1 kleindoeken

Poppy’s zal tijdens het Shelter weekend een “huiselijke plek” in de St. Jan creëren. Een plek waar je naasten kunt ontmoeten, meer informatie kunt krijgen en waar je ongedwongen samen kunt borduren aan de bijzondere theedoeken van Ducchi.

Vrijdag 18.00 – 21.00 
Zaterdag 15.00 – 21.00 
Zondag 12.30 – 16.00
Tijdens de belevingsroute zullen er in de Huiskamer geen activiteiten zijn.

Deel deze pagina via social media