Educatieprogramma Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek is er ook voor uw leerlingen!

Hoop is het thema van de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Hoop is een omvangrijk en breed begrip. Het is iets dat ook in de levens van kinderen een belangrijke rol speelt. Het is vaak een gevoel van iets dat er nog niet is. Iets dat je graag zou willen en dat voortkomt uit een gemis of een verlangen. Hoop kan betrekking hebben op grote zaken, maar natuurlijk ook op hele kleine dingen.
Kunst is een van de middelen om je hierover uit te spreken. Via kunst kun je hoop op een andere, betere situatie projecteren op de wereld om je heen.
De Stichting en h19 ontwikkelen samen een aantrekkelijk en breed scholen-programma rond het thema hoop voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs, ter voorbereiding op een bezoek aan de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Het educatieproject is erop gericht om jongeren kennis te laten maken met erfgoed van de heilige Driehoek (de kloosters), de hedendaagse kunst én het thema Hoop. We hopen dan ook dat ALLE scholieren en hun docenten gaan deelnemen en de Biënnale komen bezoeken. Tijdens de Biënnale zijn er speciale rondleidingen voor de leerlingen.

h19 heeft voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs lesbrieven ontwikkeld, waarbij als resultaat werkstukken worden gemaakt, die te zien zullen zijn tijdens de hele duur van de Biënnale van 10 juli t/m 15 augustus 2021. We willen de lesbrieven met bijbehorend materiaal graag vanaf april 2021 op de scholen verspreiden. Deelname aan het programma is gratis.

PO: Wanneer de werkstukken gereed zijn blijven ze op school en kunnen  in een later stadium gebracht worden naar een nader te noemen plaats.
VO: Voor de onderbouw worden de gemaakte stop-motion filmpjes o.a. gepresenteerd op de website van h19 en die van de biënnale, en voor de bovenbouw is er een talentcontest.

Om aan de icc-ers cultuurcoördinatoren, geïnteresseerde docenten en directie van de scholen extra uitleg te geven, is er livestream kick-off vanuit de Bussel op: 22 maart 2021 om 16.00 uur. We bieden hierbij een workshop/lezing aan en een hand-out (sturen we na) over het filosoferen met kinderen, door Marja van Rossum van ‘Groot Denkraam’. Voor iedereen die de livestream heeft gemist: via deze link kun je hem nog terugzien: www.theaterdebussel.nl/educatieproject 

OPGEVEN PROJECT: Bent u enthousiast geworden?  Geef u op per mail: josewonders@h19.nl

educatieproject onderbouw PO

educatieproject middenbouw PO

educatieproject bovenbouw PO

Voor een bezoek met je school aan de tentoonstelling kun je dag en tijd reserveren via:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bezoek-2e-biennale-kunst-in-de-heilige-driehoek-oosterhout-2021-146718584235

Deel deze pagina via social media