Kunst in Bedrijf

Kunst in Bedrijf organiseert en ondersteunt kunstevenementen voor het bedrijfsleven, instellingen en particulieren. Deskundige kunstenaars van h19; acteurs, beeldhouwers, choreografen, componisten, dansers, fotografen, musici, schilders, regisseurs, schrijvers en vormgevers werken mee aan de ontwikkeling en totstandkoming van de kunstproducten. Indien nodig worden ook collega’s in het land ingeschakeld. h19 werkt in voorkomende gevallen samen met organisatiebureaus of met een afdeling of medewerker van uw bedrijf.

De door Kunst in Bedrijf georganiseerde activiteit vindt plaats bij h19 in Oosterhout of op een locatie naar uw keuze, in Nederland of in het buitenland. Kunst in Bedrijf kan u helpen op twee manieren:

Maat

Naar aanleiding van uw vraag wordt een passend kunstproduct gemaakt. Bij een omvangrijk evenement wordt eerst een concept ontwikkeld dat in samenspraak een toepassingsvorm krijgt in een of meerdere kunstproducten, zoals bijvoorbeeld:

  • inrichting van tentoonstelling
  • kunstwerken in oplage
  • ontwerp en aankleding van (bedrijfs-)ruimtes
  • toegesneden workshops
  • een samenhangend aanbod van workshops rondom een thema, waarbij eventueel ook de vormgeving van de (bedrijfs)ruimte, de publiciteit en de presentatie van de kunstzinnige resultaten van de dag(en) worden betrokken.

Plank

Plank levert direct inzetbare producten in de vorm van concerten, optredens, voorstellingen en workshops op het gebied van Beeldende Kunst, Dans, Literatair/creatief Schrijven, Muziek, Theater of cominaties van deze vakgebieden.

Plankproducten kunnen en worden regelmatig gebruikt in samenhang met andere activiteiten, zoals een opening van een nieuwe vestiging, ontvangsten, presentaties, teambuilding, communicatietrainingen, veranderingsprocessen, diners, (een personeels)feest of een jubileum.

Plankaanbod: workshops Beeldende Kunst, Literatuur, Muziek, Dans, Theater of combinaties. Tijdens de workshops leren deelnemers bepaalde kunstzinnige vaardigheden en technieken. Toch is dat zelden het hoofddoel. Op een andere manier waarnemen en uiten op een ongewone wijze geeft nieuwe inzichten. Het blikveld wordt verruimd. Later kunnen deze verworvenheden binnen werk en bedrijf worden toegepast. Soms kan dat heel direct gebeuren, zoals bij een workshop schilderen binnen het bedrijf of na een workshop creatief schrijven, soms zullen de verworvenheden langs geleidelijke lijnen van invloed zijn.

Een ander element van de workshops is dat ze zelden ‘alleen’ om het eindresultaat worden gegeven. Het werkproces, dat wil vaak zeggen: samenwerken, ageren, reageren en ontdekken van talenten, is vaak belangrijker dan het eindresultaat.

Contactinfo

Benieuwd wat Kunst in Bedrijf voor u kan betekenen? Neem contact op met José Wonders, projectleider Kunst in Bedrijf.

Deel deze pagina via social media